19.05.2024

İlçe Kaymakam Vekilimiz Sayın Neslihan SÖNMEZOĞLU, Araç Belediye Başkanımız Süleyman YAZKAN,Belediye Meclis Üyeleri,İl Genel Meclis Üyeleri,Siyasi Parti Temsilcileri,Kurum Amirleri,Geniş Halk kitlesi katılım sağladı.

Resmi törenle başlayan kutlamalar, genç arkadaşlarımızın gösterileri ile devam etti. Gençlerimizin heyecanı ve gözlerinde umut ışığı Türkiye Cumhuriyetin var olacağı hissini bizlere hissettirdi.

Sayın Belediye Başkanımız Süleyman YAZKAN'ın günün anlam ve Önemi hakkındaki mesajı; İLK ADIM!
Bazen bir insan için, bazen bir millet için ne hayal kurarsak kuralım ilk adımlar önemlidir.
İşte bir 19 Mayıs hikayesi de bu şekilde başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’da başlattığı büyük kurtuluş hayali ve adımıyla Türk milletin umudu oldu.

Dediğimiz gibi bu bir adımdı ve bu adımı arkadan gelen tüm nesiller bayrak yarışı ile daha yükseğe çıkarma mücadelesini canlı tutmak.

Daha büyük hayaller için bir adımın önemini hatırlatan günün anlamını tüm benliğimizde hissediyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı ilk adımın önemiyle Türkiye yüzyılı hayalini aynı inanç ve büyük hedefleler yaşatmak için çalışmak en büyük düsturumuzdur.

Bu inanç her daim tarih sayfalarında yerini göstermiştir. Bizlerde bu inanç ile çalışacak gençlerimize inancımızı her daim canlı tutacağız.

Hem ilçemiz, hem de Türkiye için büyük hayalleri olduğuna inandığımız gençlerimizin ilk adımlarında yanlarında olacağımızı belirtiriz.

Hayallerin ve fikirlerin her daim canlı tutmalarını hiçbir şekilde mücadelen yılmamaları gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Büyük Türkiye hayaline inanmalarını bu inanç ile mücadele etmelerini umut ediyorum.

İnancımız ve umudumuz gençlerimizdir.
Birlikte daha büyük hayallere ve hedeflere ulaşma arzusu ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutluyorum.