15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ KUTLU OLSUN
15.07.2021

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma ve Etkinlik Programı düzenlendi. Programa Araç Kaymakamı Sayın Cengizhan ANKARA, Garnizon Komutanı Sayın Onur ERYILDIRIM, Belediye Başkanımız Sayın Satılmış SARIKAYA, İlçe Jandarma Komutanı Sayın Ali PARMAKSIZ, İlçe Emniyet Amiri Sayın Efe Can DEMİRCİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Selim AYDIN, İlçe Müftüsü Sayın Numan DÜLGER, Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri Araç Temsilcisi Gazi Ahmet HEPCAN, şehit aileleri gaziler, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, din görevlileri ve ilçe halkı katıldı.

Etkinlikler kapsamında şehidimiz Rasim KARAKOCA ve Kıbrıs Gazimiz Abdullah SAVAŞ kabri başında ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan program, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı fotoğraf sergisinin açılışı ile devam etti.  Şehit Aileleri ve Gazilerimize yemek ikramının sonrasında, ikindi namazına müteakip Veznedar Camii’nde Kur’anı-Kerim Tilaveti ve şehitlerimizin ruhuna okunan Hatm-i Şeriflerin duaları yapıldı.

Saat: 19.30’da Hükümet Konağı önünden başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanında son buldu.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan anma ve etkinlik programı Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri Araç Temsilciliği adına Sayın  Gazi Ahmet HEPCAN, Belediye Başkanımız Sayın Satılmış SARIKAYA ve Araç Kaymakamı Sayın Cengizhan ANKARA’nın konuşmalarıyla devam etti.

Anma ve etkinlik programı Kur’an-ı Kerim tilaveti, Şiirlerin okunması, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Ruhunu yansıtan fotoğraf ve video gösterimi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı marşların dinlemesi, ilahi dinletileri  ve yapılan duaların ardından gece yarısı 00.13’te tüm camilerimizde salaların okunmasıyla sona erdi.